Afbeelding
Uitbreiding IIoT-platform

SAMSON en InfraServ Wiesbaden werken sinds najaar 2019 samen aan geavanceerde IIoT-oplossingen voor middelgrote bedrijven. Een belangrijk doel is de ontwikkeling van een IIoT-platform, waarmee productieprocessen en onderhoudsactiviteiten digitaal kunnen worden gestroomlijnd.
Gezamenlijk IIoT-platform
SAMSON en InfraServ Wiesbaden zijn actief in de automatisering van verschillende productieunits op het Kalle-Albert industriepark. Dankzij de bundeling van het ultramoderne digitaliserings- en automatiseringsplatform van UBIX (100% SAMSON) en de digitale smart maintenance oplossingen van GES Systemhaus (100% InfraServ) biedt SAMSON klanten een waardevolle digitale totaaloplossing om hun procesvoering en onderhoud vergaand te optimaliseren en digitaliseren.
Het tekenen van de overeenkomst tussen SAMSON AG en InfraServ Wiesbaden
Het tekenen van de samenwerking tussen SAMSON AG en InfraServ Wiesbaden. Foto: InfraServ Wiesbaden.
Digital twin
Uiteindelijk houdt dit in dat de bedrijven samen een “digital twin” opzetten, waarmee men onder meer controlefuncties kan simuleren, de energie- en goederenstromen kan monitoren, maar ook de basis kan leggen voor slim, voorspellend onderhoud van installaties en apparatuur. Daarnaast kan SAMSON deze processen nog verder verbeteren door verschillende instrumenten en systemen onderling met elkaar te verbinden en door AI-software en Big Data-analyse als extra ondersteuning in te zetten.
Pilot project
Onlangs is een gemeenschappelijk pilot project opgezet. Doel van het project is het optimaliseren van de processen in de biologische waterzuiveringsinstallatie van InfraServ Wiesbaden op het industriepark Kalle-Albert.
Infraserv biedt de complete infrastructuur en een breed scala aan diensten voor de op het Kalle-Albert industriepark gevestigde bedrijven. De diensten zijn gericht op de gedigitaliseerde industrie van morgen in het tijdperk van IIoT en Industrie 4.0. Tot hun kerncompetenties behoren de levering van energie en de verwijdering van afval.