Persbericht van SAMSON REGELTECHNIEK  
Afbeelding
Type 3291: speciaal voor de olie- en gasindustrie

Zoetermeer, 12 februari 2020 – Het SAMSON regelventiel type 3291 is speciaal ontwikkeld voor zware procesomstandigheden in de olie- en gasindustrie. Dit ventiel is ontworpen voor toepassingen t/m drukklasse ANSI 900 en is bijzonder geschikt voor applicaties, waarbij effecten, zoals erosie, slijtage, corrosie, cavitatie en flashing een rol spelen.
Constructie
De constructie is gebaseerd op het succesvolle ontwerp van het SAMSON regelventiel serie 240/250 met één belangrijk verschil: In plaats van ingeschroefde zittingen, wordt bij dit ventiel de zitting door een kooiconstructie op zijn plaats gehouden.

V-poortplug
In tegenstelling tot de typische kooigeleide regelventielen maakt dit ventiel gebruik van een boven- en onderzittinggeleiding door middel van een V-poortplug. Dit minimaliseert de wrijving en maakt de doorgang van kleine deeltjes mogelijk zonder dat het ventiel verstopt of "bekneld" raakt tussen de zuiger en de kooi.

Langere levensduur
De zitting van de 3291 kan zeer snel worden geïnstalleerd en verwijderd zonder dat er speciaal gereedschap nodig is. Daarnaast is het ventiel goed bestand tegen vuilafzetting. Dit verlengt de inzetbaarheid van het ventiel en zorgt voor minder onderhoudskosten.
Voordelen
  • Geen speciaal gereedschap nodig voor montage van het binnenwerk
  • Minimale slijtage aan zitting en plug
  • Onderhoudsvriendelijk ventielontwerp
  • Goed bestand tegen vervuilde media

Kenmerken
Doorlaat                     1/2" tot 8"
ANSI-klasse               150 t/m 900
Materialen                  Koolstofstaal, Roestvrijstaal
Temperatuurbereik    -198 tot 450°C
Tekens (incl. spaties): 1634 | Woorden: 221