Persbericht van SAMSON REGELTECHNIEK  
Afbeelding
SAM GUARD®: het nut van een Digital Twin van uw fabriek

Zoetermeer, 13 januari 2021 – SAMSON REGELTECHNIEK produceert en levert slimme regelventielen en geautomatiseerde afsluiters. Met SAM GUARD levert SAMSON tegenwoordig ook slimme softwareoplossingen voor de procesindustrie.
Verbeteren uptime
SAM GUARD is een “Human Enhanced Predictive Analytics”-oplossing. Deze software houdt uw hele fabriek in de gaten en is 24/7 actief op zoek naar nog niet eerder opgetreden aankomende afwijkingen. Dankzij een vroegtijdige detectie van afwijkingen kan er preventief worden ingegrepen. Dit voorkomt de kostbare gevolgen van escalatie en verbetert de uptime van de plant. 
Digitaal Plant Model
Door efficiënt gebruik te maken van de reeds opgeslagen sensordata - in combinatie met een digitaal model van de plant - weet SAM GUARD precies hoe uw fabriek zich normaal gesproken gedraagt. Het team van SAM GUARD stelt voor een gemiddelde fabriek in circa twee weken tijd het digitale model samen. 

Relevante meldingen
Dankzij het digitale plantmodel, Machine Learning en een jaar aan sensordata worden uitsluitend relevante alerts gemeld. Voor een gemiddelde fabriek betekent dit circa drie tot vijf relevante alerts per dag.
Zaken die SAM GUARD vroegtijdig aan kan zien komen:

•    Flare events.
•    Falende sensoren.
•    Lekkages en emissies.
•    Inefficiënt werkende warmtewisselaars, energieverlies.
•    Verstoppingen in leidingen van filters en/of ventielen en pompen.
•    Afwijkend procesgedrag.
Webinar: What’s the Right AI Approach for Your Process Plant?
Wilt u meer weten over hoe men onverwachte stilstand, lage beschikbaarheid en afwijkingen in de productiecycli kan vermijden? Meldt u zich dan aan voor het Engelstalige SAMSON webinar “What’s the Right AI Approach for Your Process Plant?”. Dit gratis webinar is onderdeel van de FHI-online PPA-kennisdagen en vindt plaats op woensdag 27 januari a.s. om 14.00 uur.
Meer informatie over dit webinar.

Video (3 min): mp4

Tekens zonder vermelding webinar (incl. spaties): 1.494 | Woorden: 211